نزدیک به پنج دهه از تولید رنجروور بهعنوان پرچمدار محصولات کمپانی خودروسازی لندروور میگذرد. خودرویی که از یک سو در کلاس شاسیبلند ها میدرخشد و از سوی دیگر با خودروهای لوکس رقابت میکند. با ماشین نو همراه باشید و درباره تاریخچه این خودروساز بیشتر بدانید.
هرگاه صحبت از خودروهای پرقدرت و مناسب برای کوه و صحرا به میان بیاید قطعاً نام رنجروور را خواهید شنید. درحالیکه اگر درباره خودروهای لوکس و باوقار نیز جستجو کنید در کمال تعجب باز هم با کلاسهای مختلف رنجروور روبرو میشوید. ظاهراً این شاسیبلند دوستداشتنی برای تمام سلایق حرفهایی برای گفتن دارد.
نسل اول رنجروور از 1970 تا 1996
اینکه خودرویی بدون تغییر در ظاهر به مدت 27 سال تولید شود شاید تنها در ایران اتفاق افتد اما با این تفاوت که طراحی و قابلیتهای رنجروور نسل اول آنقدر موفق و پرفروش بود که انتظار دوست داران شاسی بلندهای پرقدرت را برآورده کند. در تمام نسخههای این مدل از پیشرانه 8 سیلندر استفاده میشد که از 130 تا 200 اسب بخار قدرت داشتند.
رنجروور نسل اول در بسیاری زمینهها جز اولینها محسوب میشد. قفل دیفرانسیل نخستین بار در سال 1989 بر روی این مدل نصب شد. همچنین سیستم کنترل لغزش و تهویه مطبوع خودکار نیز در سال 1992 برای رنجروور نسل اول استفاده شد.
رانندگی در عرض صحرای سینا به مسافت 12 هزار کیلومتر، پیمودن فاصله جنوبیترین بخش آمریکای لاتین تا آلاسکا و کسب مقام قهرمانی در رقابتهای رالی پارسی داکار در سال 1979 از جمله عنوانهای این خودرو به شمار میروند.
نسل دوم رنجروور از 1994 تا 2001
آخرین مدلهای نسل اول این خودرو تا سال 1996 در استرالیا تولید میشدند اما طراحان لندروور در سال 1994 با وفاداری به زبان طراحی نسل اول خودرویی جادارتر، زیباتر و تجملیتر را در قالب نسل دوم به بازار عرضه کردند. این خودرو در دو نسخه 8 سیلندر بنزینی و 6 سیلندر دیزلی به فروش میرسید.
نسل سوم رنجروور از 2002 تا 2012
هرچه زمان بیشتر میگذشت طراحان کمپانی لندروور در کنار حفظ قدرت، بهظاهر و نمای داخلی و خارجی خودروهای خود بیشتر میپرداختند. نتیجه آنکه در سری سوم رنجروور با الهام از صندلیهای لوکس هواپیماهای مسافربری و بدنه قایقهای تفریحی محصولی خیرهکننده به بازار عرضه شد. این خودرو به مدت 11 سال بدون وقفه تولید شد و در سال 2010 با اضافه کردن تجهیزاتی مانند سیستم ناوبری پیشرفته، نمایشگر داخل داشبورد و پشت صندلی، سیستمهای پخش DVD و سرگرمیهای داخل به خودرویی مناسب برای ثروتمندان بدل شد.
در نسل سوم رنجروور از پیشرانههای ساخت فورد، بی ام و و جگوار استفاده میشد که پرقدرتترین آنها موتور 5 لیتری سوپر شارژ ساخت جگوار بود و 510 اسب بخار قدرت داشت. این نمونه یکی از سریعترین شاسی بلندهای زمان خود لقب گرفت.
نسل چهارم از 2013 تا امروز
مالکیت رنجروور از سال 2008 به شرکت تاتاموتورز هند واگذار شد. سرمایه عظیم این شرکت موجب شد تا طراحان بتوانند تنوع و امکانات بیشتری برای رنجروور در نظر بگیرند. آنها توانستد به لطف سرمایهگذاری مدیریت جدید مدلهایی بزرگتر و البته اسپرت تر نظیر ایووک (Evoque) طراحی و به بازار عرضه کنند.
نسل پنجم؛ رنجروور ولار
ولار نام آخرین نسل از رنجروورهایی است که قرار است از سال 2018 به بازار عرضه شود. این خودرو قطعاً تا سالها در خاطرهها ماندگار میشود چراکه عنوان قویترین رنجروور تاریخ را با خود به یدک میکشد. قدرت پیشرانه این خودرو به حدی است که توانایی بوکسل کردن تریلرهای به وزن 2.5 تن را فراهم میکند.
ولار قرار است با دو مدل دیزلی و بنزینی با شش پیشرانه مختلف 4 سیلندر و 6 سیلندر به بازار عرضه شود. همچنین سیستم انتقال قدرت و جعبهدنده 8 سرعته ساخت آلمان نیز در تمام مدلها ثابت است. نمونههای 6 سیلندر این خودرو در قیاس با دیگر نسخهها شاخصتر هستند و در مدل بنزینی قدرت 375 اسب بخار و گشتاور 450 نیوتون متر را فراهم میکنند. شتاب صفر تا 100 خودروهای مجهز به این پیشرانه 5.3 ثانیه عنوان شده است. موتورهای دیزلی 6 سیلندر نیز با قدرت 296 اسب بخاری و گشتاور 700 نیوتون متری شتاب صفر تا 100 6.5 ثانیهای را فراهم میکنند.
در بحث طراحی داخلی نیز میتوان گفت که مهندسان با ساخت داشبوردی ساده و بدون دکمههای کنترلی ریز و درشت و تنها با یک نمایشگر 10 اینچی بزرگ مدرن بودن را به رخ کشیدهاند. در این نسخه تمام ویژگیهای قابل تنظیم این خودرو را در این نمایشگر قرار دارد.