دوشنبه, تیر 13, 1401
  • ورود
مجله خودرو ماشین نو
  • خانه
  • اخبار خودرو
  • خرابی و تعمیر خودرو
  • دانستنی‌های خودرو
  • خرید لوازم یدکی
  • ارتباط با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه
  • اخبار خودرو
  • خرابی و تعمیر خودرو
  • دانستنی‌های خودرو
  • خرید لوازم یدکی
  • ارتباط با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
مجله خودرو ماشین نو
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

وبلاگ ماشین نو » دانستنی‌های خودرو » رانندگی در جاده برفی و گرم کردن خودرو در هوای سرد زمستان

رانندگی در جاده برفی و گرم کردن خودرو در هوای سرد زمستان

توصیه هایی برای نگهداری از خودرو در فصول سرد سال

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
0
گرم کردن خودرو

بسیاری از ما رانندگی را کاری آسان و بی دردسر می‌دانیم. در واقع شاید تصور کنیم که بزرگترین چالش پیش روی ما در هنگام رانندگی، ترافیک‌های شهری و پارک کردن خودرو باشد. اما در حقیقت رانندگی در شرایط آب و هوایی مختلف به لوازم و مهارت‌های خاصی نیاز دارد که اگر از آنها برخوردار نباشیم بی شک تجربه‌های ناخوشایندی را برای ما به همراه می‌آورند. بنابراین، در این مطلب از مجله اینترنتی ماشین نو تصمیم گرفته ایم تا تکنیک‌های مختلف رانندگی در جاده‌های برفی، توصیه‌هایی را برای نگهداری از خودرو در فصول سرد و  راه‌های گرم کردن خودرو در روزهای یخبندان  را به شما معرفی کنیم.

در این مقاله می خوانید: پنهان
1) رانندگی در جاده‌های برفی
1.1) رانندگی در برف و یخبندان
1.2) حرکت در سربالایی و سراشیبی
2) گرم کردن خودرو در هوای سرد زمستان
2.1) چه اتفاقی در هنگام گرم کردن خودرو رخ می‌دهد؟
2.2) نقش ECU در گرم کردن خودرو
2.3) بهترین روش برای گرم کردن خودرو
3) توصیه‌هایی برای نگهداری از خودرو در فصول سرد سال
3.1) باتری خودرو
3.2) گرم کردن خودرو
3.3) بررسی سیستم ترمزگیری
3.4) جابجا کردن لاستیک‌ها
3.5) تنظیم فشار باد لاستیک‌ها
3.6) اضافه کردن ضد یخ
4) تهیه یک چک لیست برای یک سفر زمستانی
4.1) انتخاب لاستیک مناسب برای فصل زمستان
4.2) همراه داشتن زنجیر چرخ
5) جمع‌بندی

رانندگی در جاده‌های برفی

هنگامی که برف بر روی جاده می‌نشیند پستی و بلندی‌های آن، دست اندازها و چاله‌ها دیده نمی شوند و به بیان ساده شما از شرایط جاده اطلاع زیادی نخواهید داشت. در نتیجه هنگام رانندگی در جاده‌های برفی حرکت با سرعت بالا یک می‌تواند منجر به اتفاقات ناگواری شود. بنابراین، بهتر است با سرعتی آرام و یکنواخت به حرکت خود ادامه دهید، حتی اگر مسیر باز به نظر می‌رسید.

هنگامی که احساس کردید چرخ‌های خودرو به صورت هرز می‌چرخند دنده را سبک کنید تا چسبندگی تایرها به جاده بیشتر شود. برای دور زدن نیز فرمان را تا انتها نچرخانید زیرا باعث هرزگردی چرخ‌ها و عدم کنترل خودرو می‌شود. توصیه می‌کنیم در چنین شرایطی با کمتر چرخاندن فرمان و کاهش سرعت خودرو، دایره بزرگتری برای دور زدن در نظر بگیرید.

گرم کردن خودرو

رانندگی در برف و یخبندان

هنگام عبور از جاده‌های خاکی و پر سنگ از فشار دادن بی مورد پدال گاز خودداری کنید. این کار اصطلاحا باعث هرزگردی لاستیک‌ها می‌شود و زیر آنها را خالی می‌کند. هنگامی که یک سنگ یا برآمدگی بزرگ جلوی لاستیک خودرو باشد به جای فشار اضافی به گاز که موجب لغزش خودرو می‌شود. بهتر است با صبر و حوصله مسیر خودرو را عوض کرده و از کنار سنگ یا دست انداز بگذرید.

همچنین در مسیرهای صعب العبور با سرعت پایین حرکت کنید و با دیدن جاده صاف و هموار سرعت خودرو را افزایش ندهید. چرا  که با رسیدن به یک پیچ تند نمی توانید خودرو را متوقف کنید. این توصیه را به خصوص هنگامی که به صورت گروهی در مسیر حرکت می‌کنید بیشتر جدی بگیرید. زیرا رفتار شما در هنگام رانندگی بر سلامت دیگران اثر می‌گذارد.

حرکت در سربالایی و سراشیبی

در هوای برفی هنگام حرکت در سربالایی باید از دنده سنگین استفاده کنید و از کم یا زیاد کردن سرعت ماشین خودداری کنید. هنگام توقف نیز فرمان را صاف نگه دارید و در صورت مشاهده حرکت عرضی با کمی گاز ماشین را به حالت اول برگردانید. همچنین حرکت به صورت مارپیچ در سربالایی اشتباه است و امکان لغزیدن و واژگونی خودرو را به همراه دارد. بنابراین، مسیر مستقیم بهترین انتخاب خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه:  روشن شدن چراغ چک موتور و چراغ های هشداردهنده خودرو

در حین پایین آمدن از سراشیبی نیز با دنده سنگین حرکت کنید و اجازه دهید خودرو بدون ترمز به مسیر خود ادامه دهد. همچنین از حرکات اضافه با فرمان و حرکات عرضی نیز خودداری کنید و در صورت انحراف با کمی گاز دادن و تغییر فرمان به جهت مخالف خودرو را به حالت اول بازگردانید.

گرم کردن خودرو در هوای سرد زمستان

با نزدیک شدن به فصل پاییز و زمستان گرم کردن خودرو به دغدغه بسیاری از رانندگان تبدیل می‌شود. با این وجود چند سالی است که متخصصان نسبت به آلودگی بیش از حد ایجاد شده در هنگام کردن خودرو هشدار می‌دهند. اگر شما نیز در این موضوع کنجکاو هستید این نوشتار به شما کمک می‌کند تا با آلودگی کمتر به شکلی صحیح خودروی خود را گرم‌ کنید.

دوره گرم کردن خودرو به مدت‌زمانی گفته می‌شود که پیشرانه و اجزای آن در هوای سرد از دمای محیط به دمای پایدار کاری خود می‌رسند. در مدت زمان این دوره، ظرفیت جذب حرارت فلزات به کار رفته در پیشرانه، کیفیت و میزان مایع خنک‌کننده و روغن موتور نقشی تعیین‌کننده دارند. دوره گرم کردن خودرو از لحاظ مصرف سوخت، بازده حرارتی و مکانیکی و انتشار آلاینده‌ها بدترین عملکرد را از خود نشان می‌دهد.

چه اتفاقی در هنگام گرم کردن خودرو رخ می‌دهد؟

عملکرد ضعیف پیشرانه در هنگام گرم کردن خودرو به جزئیات مختلفی تقسیم می‌شود که به‌اختصار به شرح آنها می‌پردازیم.

  • اصطکاک بیش از حد: روغن موتور در دمای پایین سفت شده و خاصیت روان کاری خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین سهم زیادی از توان ناشی از احتراق سوخت صرف اصطکاک ناشی برخورد قطعات درون پیشرانه می‌شود.
  • تبخیر ضعیف بنزین: در عملکرد عادی موتور، سوخت پس از پاشش بلافاصله تبخیر و با هوای ورودی مخلوط می‌شود اما در هوای سرد این تبخیر به‌کندی انجام می‌شود و مقداری از سوخت در اثر برخورد با دیواره سرد ورودی موتور دوباره به مایع تبدیل می‌شود. این موضوع موجب تغییر در نسبت هوا به سوخت پیشرانه می‌شود و مخلوط رقیق‌تری برای احتراق فراهم می‌کند. نتیجه آنکه توان تولیدشده توسط پیشرانه کاهش می‌یابد.
  • ترکیب سوخت با روغن موتور: در شرایط عادی برای جلوگیری از اصطکاک قطعات درون پیشرانه یک لایه نازک از روغن موتور تمام سطوح داخلی را می‌پوشاند اما در هوای سرد زمستان مقداری از سوخت جذب این روغن شده و با توجه به خاصیت شویندگی خود موجب از بین رفتن این لایه محافظ می‌شود. در نتیجه اصطکاک میان قطعات داخلی افزایش می‌یابد.
  • افزایش میزان آلایندگی: تبخیر ضعیف سوخت، ایجاد یک کاف میان پیستون سرد و سیلندر، فرار مخلوط هوا و سوخت، جذب سوخت در روغن موتور همگی از جمله عواملی هستند که مصرف سوخت خودرو را به میزان زیادی افزایش می‌دهند.

نقش ECU در گرم کردن خودرو

در خودروهای امروزی ECU یا واحد پردازش اطلاعات از طریق حسگر دمای مایع خنک‌کننده پیشرانه شرایط راه‌اندازی موتور را تشخیص می‌دهد. در نتیجه با افزایش 5 تا 10 برابری سوخت ورودی به پیشرانه شرایط لازم برای گرم کردن سریع آن را فراهم می‌کند. این افزایش میزان سوخت تا زمان گرم شدن کامل و رسیدن به شرایط کاری ادامه می‌یابد.

گرم کردن خودرو

بهترین روش برای گرم کردن خودرو

در خودروهای قدیمی که سیستمی هوشمند برای تشخیص شرایط راه‌اندازی پیشرانه وجود نداشت خودروها مجهز به ساسات می‌شدند تا رانندگان با کشیدن یک اهرم مانع از ورود هوای زیاد به پیشرانه شوند و با افزایش نسبت سوخت به هوا، مخلوط غنی‌تری را راهی محفظه احتراق نمایند؛ اما در خودروهای جدید شرایط به گونه دیگری سات. با توجه به پدیده واژگونی هوا که در زمستان به‌دفعات اتفاق می‌افتد گرم کردن خودرو به‌صورت درجا می‌تواند موجب افزایش سرسام‌آور آلاینده‌های شهری شود؛ بنابراین بهترین روش برای گرم کردن خودرو زیر بار قرار دادن آن به‌جای درجا کار کردن است. بر همین اساس خودرو را بلافاصله پس از روشن نمودن با سرعتی بسیار کم حرکت دهید.

پیشنهاد مطالعه:  انتخاب روغن موتور مناسب و بهترین زمان تعویض روغن موتور خودرو

توصیه‌هایی برای نگهداری از خودرو در فصول سرد سال

در این فصول به دلیل طولانی شدن شب‌ها و حذف رفت و آمدهای غیر ضروری عملا خودروها مدت زمان زیادی را در حالت ساکن و بدون حرکت می‌گذرانند. همین موضوع سبب می‌شود تا گاهی رانندگان در هنگام روشن کردن و یا در هنگام تردد با مشکلاتی مواجه شوند. از این رو در ادامه توصیه‌هایی را برای نگهداری از خودرو در چنین شرایطی عنوان خواهیم کرد.

باتری خودرو

یکی از قطعاتی که تاثیر قابل توجهی از کاهش دما هوا می‌گیرد باتری خودرو است. باتری‌ها معمولا با کاهش دما، قدرتی که در روزهای گرم تابستان داشتند را دیگر ندارند. بنابراین اگر خودروی شما قرار است چندین روز در هوای سرد بدون حرکت باشد بهتر است هر یک تا دو روز خودرو را روشن کنید و اجازه دهید تا باتری به اندازه کافی شارژ شود تا در روزهای بعد با مشکل روشن شدن خودرو مواجه نشوید.

همچنین به یاد داشته باشید که عمر مفید هر باتری بیشتر از سه تا چهار سال نیست. بنابراین اگر عمر باتری خودروی شما رو به اتمام است، بهتر است پیش از رسیدن فصول سرد سال نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

گرم کردن خودرو

در این باره در بخش بالا توضیحات شرح داده شده است. اما از آنجایی که اینم موضوع بسیار مهم می‌باشد به تکرار آن پرداختیم تا میزان اهمیت گرم کردن خودرو را بدانید.

بسیاری هنوز عقیده دارند که در روزهای سرد سال پس از استارت زدن، خودرو باید چند دقیقه‌ای را به صورت درجا کار کند تا اصطلاحا گرم شود! این باور بسیار اشتباه است چراکه بهترین راه گرم کردن موتور خودرو پس از استارت زدن حرکت آرام با دنده سنگین است. این شیوه علاوه بر جلوگیری از آلودگی هوا و مصرف بی رویه سوخت موجب انتقال دمای بهتر بین قطعات مختلف خودرو نیز می‌شود.

بررسی سیستم ترمزگیری

ترمزگیری در روزهای سرد سال به خصوص اگر با بارش برف و باران همراه باشد می‌تواند با مشکلاتی مواجه شود. در واقع ایرادهای کوچکی که در روزهای گرم تابستان ممکن است چندان اهمیت نداشته باشد با اولین بارش باران و لغزنده شدن راه‌ها خود را به وضوح نشان خواهد داد و در پاره‌ای از مواقع ممکن است خطرات بسیاری هم برای شما ایجاد کند. بنابراین، قبل فرا رسیدن این روزها از سلامت لنت ترمز و کیفیت روغن ترمز خودروی خود اطمینان حاصل کنید.

گرم کردن خودرو در روزهای سرد

جابجا کردن لاستیک‌ها

یکی از کارهایی که رانندگان قدیمی با تغییر فصول سال برای نگهداری از خودرو انجام می‌دادند جابجایی تایرها بود. این کار سبب می‌شود تا لاستیک خودروها همگی به یک اندازه و به طور همزمان سابیده شوند و در نتیجه طول عمر آنها افزایش می‌یابد. در واقع لاستیک‌های جلو در اثر ترمزگیری نسبت به لاستیک‌های عقب تحت فشار بیشتری هستند و زودتر دچار سایش می‌شوند. قرار گرفتن همین لاستیک‌های بی آج در قسمت جلو در فصل پاییز و زمستان احتمال لغزش خودرو و از دست رفتن کنترل آن در هنگام بارندگی را افزایش می‌دهند.

در نتیجه اگر لاستیک‌های عقب از آج بهترین برخوردارند بهتر است آنها با لاستیک‌های جلو عوض کنید. البته اغلب توصیه می‌شود که لاستیک‌های بهتر در محور عقب باشند اما این توصیه در واقع برای تردد در جاده‌ها با سرعت بالاست.

پیشنهاد مطالعه:  دی لایت چیست و چرا استفاده از آن توصیه می شود

تنظیم فشار باد لاستیک‌ها

با تغییر فصل‌های سال فشار باد لاستیک خودروها نیز کم یا زیاد می‌شود. در فصل‌های سرد تایرها تقریبا حدود نیم کیلوگرم از فشار باد خود را از دست می‌دهند. این کم بادی می‌تواند در هنگام بارندگی برای شما حسابی دردسر ساز شود چراکه هم کنترل خودرو را سخت تر می‌کند و هم بر عملکرد ترمزگیری تاثیر منفی می‌گذارد. افزون بر این، لاستیک‌های کم باد به دلیل سطح تماس بیشتر با جاده موجب افزایش مصرف سوخت خودرو نیز می‌شوند.

گرم کردن خودرو در روزهای سرد

اضافه کردن ضد یخ

یکی از نخستین کارهایی که با آغاز فصل‌های سرد سال باید انجام دهید افزودن ضدیخ به محتویات رادیاتور خودرو است. میزان ترکیب محلول ضدیخ با آب مقطر معمولا بر روی بطری آن قابل مشاهده است با این حال با توجه به آب و هوای ایران ترکیب 25-75 تا 50-50 کافی به نظر می‌رسد.

افزون بر موارد فوق برای پاک کردن یخ و برف روی شیشه نیز از آب داغ استفاده نکنید چراکه این کار باعث وارد شدن شوک به شیشه و ترک برداشتن آن می‌شود. برای این کار بهتر است از یک برس یا دستمال استفاده کنید و یا در مخزن برف پاک کن خودرو محلول شیشه شوی ضد یخ بریزید.

تهیه یک چک لیست برای یک سفر زمستانی

اگرچه توصیه می‌شود که در فصل زمستان و هوای برفی از انجام سفرهای غیر ضروری خودداری کنید، اما اگر ناچار به این کار شدید توصیه می‌کنیم پیش از سفر، یک فهرست کامل از لوازم مورد نیاز و امکانات ضروری خودرو تهیه کنید. در این فهرست باید از سلامت بخاری خوردو، لوله‌های گردش آب، ضد یخ، برف پاک کن‌ها و ترموستات مطمئن شوید.

انتخاب لاستیک مناسب برای فصل زمستان

اگر در فصل زمستان به فکر سفر در جاده‌های برفی افتادید بهتر است حتما از لاستیک‌هایی با آج‌های درشت استفاده کنید تا اصطکاک آنها با جاده برفی بیشتر شود.

همراه داشتن زنجیر چرخ

زنجیر چرخ از مهم ترین وسایلی می‌باشد که برای رانندگی در فصول سرد و روزهای برفی باید به همراه داشته باشید. اصطکاک پایین میان چرخ و جاده باعث لغزش خودرو و ایجاد حوادث ناگواری می‌شود. با بستن زنجیر چرخ بر روی چرخ اصطکاک بین چرخ و جاده افزایش پیدا میکند و رانندگی ایمن تری فراهم میشود. به یاد داشته باشید که داشتن قدرت بالا، خودروی شما را از داشتن زنجیر چرخ بی نیاز نمی کند. 

جالب است بدانید که اغلب خودروها از زمان ترمزگیری با سرعت 30 کیلومتر بر ساعت تا ایستادن کامل مسافتی در حدود 5 متر را می‌پیمایند. این مسافت در جاده‌های لغزنده به مرز 50 متر نزدیک می‌شود و بستن انواع زنجیر چرخ آن به نصف این مقدار تقلیل می‌دهد.

افزون بر موارد فوق به همراه داشتن لوازمی مانند لباس گرم، کفش‌های ساق بلند و جوراب‌های پشمی هم الزامی هستند.

چک لیست سفر در زمستان

جمع‌بندی

با توجه به نیاز خودرو به لوازم یدکی مطمئن و با کیفیت در فصول سرد سال، توصیه می‌کنیم که این قطعات را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید. فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی ماشین نو با در اختیار گذاشتن طیف وسیعی از لوازم یدکی می‌تواند تجربه یک خرید غیرحضوری، سریع و ارزان را برای شما رقم بزند. کلیه محصولات این فروشگاه با 7 روز ضمانت تعویض کالا به فروش می‌رسند. همچنین شما با استفاده از سیستم استعلام قیمت ماشین نو، می‌توانید به سرعت از قیمت انواع لوازم یدکی نایاب مطلع شده و آنها را خریداری کنید.

5/5 - (5 رای)
برچسب ها: لاستیک زمستانینکات فنی
پست قبلی

دیفرانسیل چیست؟ – ماشین دو دیفرانسیل، دیفراسیل عقب و جلو و عملکرد آنها

پست‌ بعدی

سریع ترین خودروهای جهان را بشناسید.

پست‌ بعدی
سریع ترین خودروهای جهان را بشناسید.

سریع ترین خودروهای جهان را بشناسید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید آنلاین لوازم یدکی

لوازم یدکی ام وی ام

لوازم یدکی لیفان

لوازم یدکی هیوندای

لوازم یدکی کیا

لوازم یدکی رنو

اطلاعات تماس

آدرس: تهران، خیابان جمهوری، کوچه مراغه ای،

بن بست یاس شرقی، پلاک 11

تلفن تماس: 02191301374

ایمیل: info@mashinno.com

دسته بندی مقالات

  • اخبار خودرو
  • خرابی و تعمیر خودرو
  • دانستنی‌های خودرو

پیوندها

فروشگاه لوازم یدکی
فروش در ماشین نو

درباره ما

ماشین نو اولین بازارچه آنلاین لوازم یدکی خودرو است که در سال ۹۴ با پایبندی به اهداف کلیدی خود یعنی کیفیت ، قیمت و سهولت خرید که همواره بر آن پایبند هست تأسیس شد .فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی ماشین نو با داشتن بیش از ۱۰۰ تامین کننده و وارد کننده اصلی لوازم یدکی که همواره در حال افزایش می باشند تعهد دارد تمامی کالاها را با بالاترین کیفیت و پایین ترین قیمت ممکن به مشتریان خود عرضه نماید.

© 2022 ماشین نو -کلیه حقوق مادی و‌ معنوی این وب سایت برای شرکت ماشین نو محفوظ است .

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه
  • اخبار خودرو
  • خرابی و تعمیر خودرو
  • دانستنی‌های خودرو
  • خرید لوازم یدکی
  • ارتباط با ما

© 2022 ماشین نو -کلیه حقوق مادی و‌ معنوی این وب سایت برای شرکت ماشین نو محفوظ است .

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم