کیا موتورز کمپانی خودروساز کره ای میباشد که در حال حاضر زیر مجموعه ایی از هیوندای موتور میباشد. این کمپانی از قدیمی ترین خودروسازهای کره ای که در سال 1944 تاسیس شد محسوب میشود. در این مقاله به بررسی و معرفی کیا اسپورتیج، کیا اپتیما و کیا سراتو و نحوه خرید لوازم یدکی کیا در ایران خواهیم پرداخت.
تاریخچه کوتاهی از کیا موتور
کیا در ابتدای شروع به کار با نام تجاری “Kyungsung Precision” ساخت فریمهای دوچرخه و لولههای استیل کرد و طی سالیان آتی با تغییر نام به کیا که در کره به معنای بیرون آمدن از شرق میباشد به تولید انواع وسیله نقلیه چون سدان،هاچ بک، لیفت بک، کراس اوور، شاسی بلند، هیبریدی، برقی، ون، اتوبوس، کامیونت پرداخت و خود را زبانزد جهان کرد.
چرا هیوندای موتورز، کیا را پشتیبانی میکند؟
شرکت کیا در جریان بحران مالی آسیا در سال 1997 دچار ورشکستگی شد که موجب گردید هیوندای موتورز در سال 1998 بخشی از 51% سهام این شرکت را خریداری و تصاحب کند.
پرفروشهای کیا در ایران
خودروهای کیا در جهان فروش موفقی داشته است و همچنین در ایران زبانزد خاص و عام میباشد. این موفقیت بوسیله کیفیت بالای ساخت و قیمت گذاری رقابتی در محصولات مختلف آن میباشد. از پرفروش ترین محصولات KIA در ایران میتوانیم اشاره ایی بر کیا سراتو، کیا اپتیما، کیا اسپورتیج داشته باشیم.
کیا ایرانی!
کیا ابتدا با ورود پراید در ایران نیز شناخته شد که در سال 1372 توسط سایپا به عرضه مردم رسید و چون در ابتدا از قیمت پایینی برخوردار بود از فروش بالایی بهره مند گردید و بیش از 20 سال تیپهای مختلفی از این خودرو عرضه شد.
همانطور که در بخش بالا گفته شد کیا برندی کره ایی میباشد که تنها یکی از محصولات آن در ابتدا به صورت وارداتی و بعد از مدت زمانی به صورت مونتاژ توسط اطلس خودرو به فروش رسید و دیگر محصولات آن چون پیکانتو، ریو، کارنز، اپتیما، سورنتو، اسپورتیج، کارناوال، اپیروس، موهاوی و کادنزا میباشد که به صورت وارداتی از سال 2007 به بازار داخلی راه پیدا کرد.
میانبری به جدیت و سادگی در عین زیبایی با کیا اسپورتیج!
یکی از کامپکت کراس اوورهای جذاب کیا که در چهار نسل طراحی و تولید شد کیا اسپورتیج نام دارد که در سال 1993 تا کنون دارای پیشرفت زیادی در طراحی بوده است.
نسل سوم کیا اسپورتیج که الهام گرفته از هیوندای توسان میباشد در سال 2011 به ایران راه پیدا کرد. این نسل از اسپورتیج با ظاهری مدرن و شیک مورد توجه جوانان ایرانی گردید و فروش نسبتا بالایی را تجربه کرد. اسپورتیج نسل سوم با کد SL شناخته میشود که سواری اسپرت آن و قابلیتهای دینامیکی آن باعث متمایز شدن آن از هیوندای توسان قرار گرفت .
اسپورتیج وارداتی تفاوتهایی در آپشنهایی مانند گرمکن و سرد کن صندلیها، وجود نمایشگر بزرگ و… با اسپورتیجهایی که به صورت شخصی وارد میشد داشتند.
نسل چهارم کیا اسپورتیج فیس لیفتی از اسپورتیج SL بوده است که در سال 2014 وارد بازار شد.
کیا اسپورتیج نیو فیس مجهز به دی لایتهای LED شد و طراحی چراغها و مه شکن تغییر کرد و رینگهای جدیدتری را به خود دید. همچنین دو آپشن جدید فرمان سه حالته و پخش اینفینیتی با ساب به آن اضافه شد.
اسپورتیج شرکتی فاقد آپشنهایی چون رینگ جدید که به رینگ پورشه ای معروف است ،گرمکن عقب و سنسور جلو که در نیوفیس وارداتی وجود دارد میباشد.
دلیل برتری کیا اسپورتیج نسبت به توسان
به طور دقیق نمی توان گفت که کیا اسپورتیج برتری خاصی نسبت به هیوندای توسان دارد. توسان نیز مانند اسپورتیج از کراس اوورهای محبوب داخل کشور میباشد که جایگاه مطلوبی در بین خانوادهها به دلیل ظاهر لوکس، شتاب مطلوب، فضای کابین و مصرف سوخت بهینه پیدا کرد .
اما موتور 2.4 اسپورتیج نسبت به توسان و ظاهر مدرن و تهاجمی آن باعث شده است که بیشتر طرفداران این خودرو در رده سنی جوانان باشد. از دیدگاه مصرف کارشناسان و متخصصان کیفیت ساخت اسپورتیج بیشتر از توسان IX35 میباشد با این وجود بازار دست دوم در خودروی توسان بیشتر از اسپورتیج میباشد.
مقایسه اسپورتیج 2017 با توسان 2017
مشخصات فنی | اسپورتیج | توسان |
محور محرک | 2 | 2 |
گیربکس | 6 دنده اتومات با شیفت لاک | 6 دنده اتومات |
پیشرانه | 4GDi | 4 |
حجم موتور | 2.4 | 2 |
حداکثر قدرت | 181 اسب بخار | 153 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 237 نیوتن متر | 192 نیوتن متر |
شتاب | 9.8 | 8.1 |
حداکثر سرعت | 217 کیلومتر در ساعت | 180 |
مصرف ترکیبی | 8.5 | 10.1 |
پیش به سوی روزهای مدرن با اپتیما
محصولی متفاوت از کیا که در سال 2000 با اندازه ایی متوسط به بازار جهانی راه پیدا کرد و در 5 نسل توانست جایزه بهترین طراحی سال را از موسسه IF در 2016 در یافت کند. کیا اپتیما با خودروهای چون رنو تالیسمان، فولکس و تویوتا کمری در رقابت بوده است.
این خودرو در دسته محصولات اصلی کیا موتورز قرار دارد که در سال 2005 از نسل دوم وارد بازار داخلی شد .
کیا اپتیما نسل دوم
کامل شده نسل اول بود با پیشرانه جدید و ایمنی بالاتری در اختیار ایرانیان قرار گرفت. طراحی ظاهری این نسل آنچنان دلچسب و فریبنده نبود به همین دلیل در سال 2008 فیس لیفت آن به عرضه در آمد.
کیا اپتیما نسل سوم
در سال 2010 با طراحی متفاوت در اتاق TF به بازار جهانی راه پیدا کرد و توسط اطلس خودرو در سال 2012 با ظاهر جسور تری که پیدا کرده بود به بازار داخلی راه یافت و مورد استقبال مردم ایرانی قرار گرفت. وجود پیشرانه جدید، بهبود ایمنی و امکانات رفاهی این خودرو نظر علاقمندان و متخصصان را برانگیخت.
دوسال بعد اوج واردات کیا اپتیما یعنی در سال 2014 فیس لیفت اپتیما TF با تغییراتی در ناحیه چراغها ،مه شکنها و رینگهای جدید مهمان مردم شد گرچه از لحاظ فنی تفاوت آنچنانی با فیس قدیم خود نداشت.در نهایت در سال 2016 واردات اپتیما TF متوقف شد .
کیا اپتیما در این نسل از موسسه آمریکایی IIHS نمره Top Safety Pick را کسب کرد که این باعث اطمینان بیشتر سرنشینان شده است.
نسل چهارم اپتیما
با موفقیت بی شمار نسل سوم کیا اپتیما در بازار جهانی نسل چهارم آن با کد JF با حداقل تغییرات ظاهری و فنی در انواع ساده و هیبرید وارد بازار داخلی شد و فروش بسیار بالایی داشت که با بدشانسی ممنوعیت واردات مواجه شد. هیوندای سوناتا LF از رقبای سر سخت این نسا از اپتیما میباشد که در این بخش به بررسی این دو حریف میپردازیم.
ایمنی بالای کیا اپتیما به علت وجود انواع سیستم کنترل پایداری و هفت عدد ایربگ توانسته است امتیاز بالایی کسب کند. همچنین KIA Optima موفق به کسب 5 ستاره ایمنی از Euro Ncap شده است.
مشخصات ایمنی کیا اپتیما JF شرکتی 2016- 2018
کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)،کنترل کشش (TCS)، کنترل ایستایی در سربالایی، پشت سریهای فعال شونده صندلیهای جلو، هفت کیسه هوا، ترمز ضد قفل (ABS)،توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)،ترمز کمکی، ترمز پارک برقی،ترمز اضطراری و اتوهلد.
کیا سراتو شرقی خوش فکر و جذاب!
این خودروساز کره ایی قدیمی هم چنان پر شور و با انرژی تنها چند سال بعد از ورشکستگی و شراکت با هیوندای در سال 2003 خودروی جدید با نام سراتو طراحی و تولید کرد.
کیا سراتو سدان جمع و جور در چهار نسل در سگمنت C در دل جوانها جا باز کرد. این خودروی دوست داشتنی و جذاب برای جوانان، در دو نوع سراتو کوپه وهاچ بک عرضه شد که نمونه کوپه آن در سال 2016 متوقف و به تعداد محدودی وارد ایران شد.
نسل اول کیا سراتو
نسل اول سراتو با کد LD شناخته شد و در سال 2004 وارد باز شد و چون خلاقیتی در طراحی این خودرو به کار برده نشده بود خودرویی بی روح شناخته میشد. این نسل از کیا سراتو در اواخر سال 2007 با مدل 2008 توسط اطلس خودرو وارد بازار داخلی شد. کیا سراتو LD دارای یک موتور 4سیلندری به حجم 1998 سی سی که حداکثر قدرت 143 اسب بخار و گشتاور 190 نیوتن متری را فراهم میکرد. سراتو در این نسل شاهد امکاناتی چون کروز کنترل، سنسور پارک عقب، اتولایت، سیستم ترمز ضد قفل (ABS)، نمایشگر داخل آینه وسط، تنظیم برقی آینه با گرمکن، سنسور باران، سانروف دو حالته و … میباشد.
با تمام این امکانات و آپشنال بودن در زمان خودم یک قدم از هیوندای النترا عقب بوده است.
کیا سراتو نسل دوم
اواخر سال 2008 بود که سراتو با طراحی جدیدتر و هیجان انگیز تری در کد TD با سه نوع سراتو کوپه،هاچ بک و سدان پا به میدان گذاشت. سراتوی جذاب توانست در این نسل رقبایی چون مزدا 3 و تویوتا کرولا را کنار بزند و با فروش بالا خود را اثبات کند.
سال 2010 بود که نسخه سدان و کوپه آن در ایران به طور وارداتی در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت.
سراتو سدان
سراتو کوپه
سراتو نسل سوم
نسخه کامل شده سراتو در این نسل با کد YD در سال 2013 وارد بازار جهانی شد و همانند نسلهای قبلی از فروش بالایی برخوردار بود. با وجود اینکه کیا سراتو در نسل سوم به صورت وارداتی با مدل 2014 به بازار داخلی راه پیدا کرده بود شرکت سایپا با عقد قرارداد با کیا، مونتاژ نسل دوم را در دو نوع دستی 1.6 و اتومات 2000 هزار آغاز کرد و در سال 1398 به دلیل نبود قطعه تولید این خودرو متوقف شد.
نسل چهارم کیا سراتو
سراتو در سال 2019 نسخه به روز شده خود را به بازار جهانی عرضه داشت که متاسفانه با وجود تحریمها و منع واردات ورود این خودرو به ایران باعث انتظار مردم برای خرید این خودروی جسور گشت .
تفاوت سراتو وارداتی با سراتو مونتاژی
سراتو که توسط سایپا مونتاژ میشد فاقد برخی از آپشنها مهم از جمله ESP، ایربگهای جانبی و پرده ایی، آینه تاشو برقی،استارتر و ترمزهای دیسکی عقب میشد. همچنین در سراتو مونتاژی شاهد افت شدید کیفیت تریم داخلی چون صندلیها، رودریها و… بودیم که این موضوع نارضایتی خریداران را در پی داشت.
ظاهر غیر استاندارد سراتو مونتاژی با حذف 8 کیسه هوا ، دکمه جمع کردن آینهها، آینه فتوکرومیک، چراغ ترمزهای عقب و خروجی اگزوز که با ساختار استیل نمای پشتی سراتو را جذاب کرده بود باعث ضعف این خودرو شده است.
از مهمترین ویژگیهای سراتو 2000 مونتاژی میتوانیم به وجود سانروف، سوئیچ هوشمند، سنسور و دوربین عقب، صندلی چرم و پدال شیفتر اشاره کنیم.
به طور کلی سراتو وارداتی بیشتر از سراتو مونتاژی به فروش رفت و به دلیل کیفیت متریال، ایمنی و آپشنها طرفداران بیشتری به خود جذب کرد.
نگاه آخر به محصولات کیا
ماشینهای کیا نسبت به هیوندای موتور از متریال بهتری ساخته شده اند و هزینههای تعمیر آنها کمتر از ماشینهای ژاپنی میباشد. ولی موتور خودروهای کیا بسیار حساس بوده است به این صورت که اگر روغن موتور خودروهای کیا را به صورت نامرغوب و غیر اصلی تهیه کنید باعث افت شدید عملکرد موتور و خرابی قطعات موتوری خواهد شد. بهتر است بدانید زمانی که روغن موتور را در این خودرو تعویض میکنید حتما باید فیلتر هوا و فیلتر بنزین را تعویض کنید تا با عملکرد مطلوب خودرو مواجه شوید.
لوازم یدکی کیا در تهران
لوازم یدکی کیا در تهران و دیگر شهرها و حتی کشورهای دیگر در دو نوع برند جنیون پارت و موبیس که جزو قطعات اصلی درجه یک و درجه دو محسوب میشوند به فروش میرسند و چون از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند برای باز بودن دست مشتری در خرید، قطعات وارداتی کیا نیز با برند وارداتی ماندو و وارداتی چین نیز در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد. این قطعات توسط تامینکنندگان لوازم یدکی کیا با اصالت و ضمانت کالا به عرضه میرسد.
تشخیص لوازم یدکی اصلی کیا کار یک فرد خبره میباشد و بهتر است به هر شخصی اعتماد نکنید. به این دلیل که یک قطعه بیکیفیت و نامرغوب به شدت در عملکرد خودرو تاثیر گذاشته و هزینههای بسیار گزافی را در بر خواهد داشت.
بسته بندیهای لوازم یدکی کیا به رنگ قرمز میباشد که با شماره فنی که مختص آن قطعه میباشد به فروش میرسد به همین دلیل برای خرید فروشنده حتما از شما شماره فنی خودروی شما را خواهد پرسید تا قطعه مخصوص خودروی شما در اختیارتان بگذارد.
فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی کیا
بنا به توصیه متخصصان بهتر است در زمان تعویض لوازم یدکی کیا از قطعات اصلی استفاده کنید. به این دلیل که قطعات یدکی کیا با استانداردهای مخصوص کیا طراحی و تولید شده اند و استفاده از این قطعات به طور حتم عملکرد خودرو را بهبود بخشیده و از آسیب رسیدن به لوازم یدکی دیگر جلوگیری میکند. استفاده از اجناس تقلبی و بیکیفیت منجر به تعمیرات پرهزینه و تعویض مجدد همان قطعه زودتر از طول عمر خود میشود.
اینا خودروهای فروخته شده ۵ سال پیش را هنوز به مشتریان تحویل ندادن چجوری وزارت صمت اجازه واردات خودرو به اینا داده؟
من سال ۹۶ ازشون یک دستگاه کیا سراتو خریدم. هنوز بعد از ۵ سال و با وجود رای قطعی دادگاه خودروی بنده را تحویل ندادن.